Catatan

Menghitung Hari

Assalamualaikum.
Kalau dihitung sudah 5 bulan kerja aku makan tidur makan tidur. Hahaha.. macam dah tak ada kerja lain dah. Well kalau ikut logik takkanlah aku nak tidur makan saja setiap hari kan. Banyak masa aku habiskan dengan tengok drama korea, jepun dan anime. Jangan tak tahu aku dah terkenan demam korea dah ni. Huwaaaa... mati mati aku ingat aku tak akan terpengaruh. Last last terkena jugak. To be honest, jalan cerita memang menarik dan lebih banyak genre berbanding love story melayu yang hampir sama jalan cerita cuma berbeza watak. Aku lebih suka tengok yang thriller or action dan drama korea dan jepun memenuhi citarasa aku terutama part yang ada killer killer. MuahahahaCerita melayu pun ada jugak macam polis evo tu. Tapi jarang nak jumpa yang drama kebanyakannya movie.Dan yang tak tersangka aku boleh terjebak dengan kpop. Ini semua poyo! Haha.. macam mana aku tak terkena kalau asyik dengat lagu ost yang banyak banyak untuk sebuah drama. Disebabkan curious dengan penyanyi, kit…

HARI YANG PANJANG

Assalamualaikum. Apa khabar kakak kakak adik adik sekalian? Semoga semuanya sihat dan dibawah rahmat-Nya. Hari ni first time aku bawa kawan kawan aku naik kereta dan aku drebarnya. Hihihi. Berdebar juga bawak anak orang ni. Baru boleh lesenlahkan. Masih panas panas lagi. Ikutkan rancangan kami nak lawat cikgu atau lebih sweet kami mama. Dia tak sihat dan sedang cuti panjang. Minta yang baca ni doakan untuk mama yati sihat dan boleh melakukan ibadah dengan baik. Kita nak dekat bulan ramadhan dah ni. Okay disebabkan aku baru saja boleh lesen jadi aku tak berapa berani nak bawak sorang soramg dan ambik kawan kawan aku, jadi aku minta dua orang untuk datang rumah aku. Cik Mimi dan Cik Bila. Awal diorang sampai. Sorang pukul 7.30 sorang lagi 7.55 kalau tak silap. Aku pun belum mandi lagi. Haha. Ingatkan nak datang pukul 8 pagi. Kitanya rileks jelah. Sekali pukul 7.30 dah ada depan rumah. Minta jangan kecam saya. Saya tahu saya anak dara yang perangai tak macam anak dara. Haha. Masak pun o…

let' get a fresh start!!

Assalamualaikum...
kalau ikutkan tarikh hari ni memang dah lambat sangat untuk ucap new year, kan? dan juga untuk mulakan buku baru.. what ever! i dont care...
okay, first kalu ada yang pernah baca blog ni sebelum ni akan perasan yang banyak post aku yang dulu dah tak ada kan? Actually, aku dah buang semua tu..  sebab kebanyakannya mengarut dan pelik pelik... dan juga kebudak-budakan.. sekarang ni dah rasa dewasa sikit dan aku mahu mulakan perkara yang baru... dah tak ada tip-tip pelik dan aku dah tak nak copy paste orang punya...
dan kesah aku pun terlalu kebudak-budakkan juga... sorry lah kite tak matang lagi waktu tu...
memang dah lama aku tak update blog ni... biasalahkan budak sekolah sibuk sikit.. dah 3 tahun aku tak check blog ni.. kesian dia kan? ishk ishk( effect nangis).. apa boleh buat tuan blog ni pemalas skit... sekarang ni kerja aku tidur, makan, main game, daki bukit, baca komik, tengok anime, tengok drama korea, tengok movie dan ambil lesen... kalau dulu aku suka baca …

My precious Iris dalam genggaman

Imej
Assalamualaikum..

Alhamdulilah, akhirnya dapat jugak Izz beli novel MyPI( my precious Iris). Memang teringin sangat nak baca. novel sambunganlah katakan. mesti nak tahu kesudahan ceritanya. oh ya penulisnya ialah Melur Jelita. Novel dia memang tebal2. fuh, macam manalah dia dapat idea sebanyak tu.

Sebelum ni izz baca novel ILYS( I love you stupid!) memang bestlah.. cerita pasal Firman Ibrahim dan Iris Nur. ceritanya jenis yang lucu, sedih dan yang paling penting penuh dengan pengajaran yang boleh kita ambik.
Dalam ILYS tu cerita pasal awal pertemuan Iris dan Firman dan macam mana mereka dapat bersama tapi tak kawen lagi sebab yang itu dalam MyPI.

Nak cerita MyPI ni tak boleh sebab Izz sendiri belum baca. pembalut tu pun belum dibuka. Ibu Izz pulak macam tahu2 je Izz yang izz nak rasmi jadi pembaca pertama dalam keluarga so, dia tak baca

Izz bukan tk nak baca tapi Izz harus baca buku sekolah nanti ada kuiz PBS. Kuiz ni ikut PMR. Kalau ada exam PMR so, tak ada kuiz. jadi cikgu tak adal…

Ku tak percaya!!

Assalamualaikum.. en3 ni agak emo dan ada ala2 novel,bakal penulis (insyaAllah ) dia ialah teddy bear dalam en3 ni
teddy bear disingkat menjadi GC

hampir satu tahun GC meninggalkan sekolah dan sekolah di tempat lain. ya, aku mengaku aku hampir melupakannya kalau aku tak tengok fb atau baca sedikit coretan aku tentang GC. nak kata rindu tak lah sangat tapi kalau peristiwa tu aku rindu.. begini ceritanya..........

satu petang, aku dan kawan aku buat kerja sekolah. aku pun terpandang pagar sekolah dan nampak GC. aku buat donno je.

GC nak lintas jalan bersama kawan dia. Tiba-tiba dia terjatuh. Aku dan Tiqah nampak kejadian itu tetapi kami tak tolong sebab cara GC bangun sungguh comel macam pompuan. Kami hanya tolong tengok dan tolong gelak.

Yang paling giler dan pelik, kawan dia pun turut landing atas jalan tu. Nasib baik tak ada kereta kalau tak..
Kawan sejatilah katakan. bangun sama2, jatuh pun sama2

GC pun datanglah ke kedai yang kami duduk. muka dia memang merahlah. Aku dan Tiqah tak…

Hari Jadi Aku!!

Imej
Assalamualaikum...

Aku langsung tak sedar yang aku dah 14 tahun, cepatnya masa berlalu. rasa nak patah balik ke 8 tahun dahulu. tapi itu MUSTAHIL. sangat2 mustahil.
aku x sedar yang hari ni hari jadi aku sampai salah seorang classmate aku wish kat aku. ( baru perasan kita guna aku) lepas tu diikuti oleh beberapa yang lain.
Atiqah datang dah wish aku dalam keadaan berbisik. so sweet...( jangan salah anggap eh..we're bestfriend dan nak rapat macam adk beradik)
Tapi aku tak kesah diorang nak wish ke tak sebab bagi aku yang tak berperasaan ni rasa macam hari biasa je cuma umur yang meningkat.
terfikirlah jugak, umur dah meningkat tapi perangai macam budak2, pernah dilabel sebagai 'gengster'. (seram tak??... tak......) korang bayanglah sendiri eh...aku ada ceritalah nak kongsi..

Kawan aku kata,ada sorang senior ni kata. Bila tengok muka aku, dia nampak macam budak2 dan AYU. (Ayukah aku wahai senior??) satu hari tu, aku dan kawan aku turun pakai tangga lelaki. aku ad tumbuk tepi…

TEDDY BEAR to WATASHI NO HOSHI

assalamualaikum
iz rasa nak tukar teddy bear sebab dia dah tak der. sedih. :'(.  hidup harus diteruskan yang berlalu biarkan ia berlalu.
*lupakanlah yer

ok kenapa Iz tukar ni sebab bosan dan dia dah hilang. jadi Iz tukarlah. 'watashi no hoshi '(jepun) ni maksudnya 'My Star'

sebab teddy bear dah tak der jadi iz tukarlah star pulak. kalau nak tahu star ni siapa. cuba korang cari 'star' dalam bahasa arab apa. hah! itulah jawapannya!!
*cari sendirilah yer

satu lagi sebab novel iz yang tajuknya 'you're my lucky star'. nak letak tajuk tu panjang sangat. jadi ringkaskan menjadi my star.

nak letak tajuk my star bosan jadi iz buat dalam bahasa jepun. biasalah minat jepun.

gambar tu pulak sebab iz minat kucing. landak pulak, entahlah. tak tahu sebab apa. oh ya! bagi sesiapa yang tak tahu, star wand tu ada dalam anime cardcaptor sakura.